Nyheter

Sirmiones Skeppslag

Nyhetssidan

Den 31:e augusti var åtta av Sirmiones medlemmar på besök på Sandhammaren. Vi besökte fyren och den gamla räddningsstationen. Två trevliga och kunniga guider tog emot oss och berättade om sina respektiva verksamheter och historier kring fyren och räddningsstationen. Dagen avslutades med en god lunch och trevlig samvaro i Kåseberga hamn.

Bilder Mats Landén

Tisdagen den 27 augusti var det en fantastiskt fin sensommarkväll. Ett stort antal medlemmar samlades till en jättetrevlig grillafton i Hamnfront.

Bilder Per Åke Persson

Foto Per Åke Persson

Foto Per Åke Persson

Nu har Klara fått satt sprisegel. Lars Börje och Christer var ute och provseglade i lätt vind. Passade bra nu när motorn för tillfället inte vill starta. Det kommer att bli ett lagom vinterprojekt att renovera den gamla Volvo Penta MD1.

Foto Per Åke Persson

Bert styr Karl A mot Smygehamn en lugn dag.

Gert är som vanligt i maskinrummet och tittar bara upp när det bjuds på kaffe. Christer Hansson jobbade som gast.

Foto: Karin Winblad

Invigning "Hamnfront" 


Mikael Rubin

kommunstyrelsens ordförande 


Erik Lundström

kommunstyrelsens vice ordförande 


Peter Frank

Kultur -fritidsförvaltningen


Återinvigning av "Strandad flyktingbåt"


Fredrik Schlyter

Tekniska servicenämnden.

Den 15 juni höll vi vårt årliga arrangemang ”Veteranbåtsdagen”. Förutom uppvisning av våra gamla bruksbåtar var det invigning av vårt projekt ”Hamnfront” och återinvigning av monumentet ”Strandad flyktingbåt” som flyttats till Gislövsläge. På land kördes en mindre tändkulemotor.
Vid bryggan låg vår ”Sillabåt” i den dunkade en 15 hk Skandia.

Foto: Karin Winblad

Foto: Karin Winblad

Foto: Karin Winblad

Foto: Bo Ljung

Vi hade ett välbesökt medlemsmöte den 21 maj då 23 medlemmar var närvarande. Styrelsen informerade om vad som är på gång och många intressanta synpunkter kom fram.


Efteråt grillade vi de första korvarna på våra nya grillar i Hamnfront. Vi testa också en ny funktion för barkegrytan som ölkyl. Tyvärr var vädret lite kyligt så något mys runt nya picknickbordet blev det tyvärr inte men det kommer många fler tillfällen.

Nu hoppas vi att alla våra medlemmar och andra gäster använder Hamnfront flitigt.


Lasse Winblad styr snipan SAGA mot bryggan efter en båttur med elever och lärare från Serresjöskolan. Denna båttur är en av flera som ingår i Sirmiones Skeppslags årliga kulturinformation som vänder sig till Trelleborg kommun och dess låg- och särskoleelever.

Kontakt information

Adress:  Laxvägen 14a

      291 32 Trelleborg

E-mail

sirmioneskeppslag@gmail.com

Följ oss på Facebook

Sirmiones SkeppslagBesöksadress:

Gislövs Läge, Hamnen