Nyheter

Sirmiones Skeppslag

Nyhetssidan

Vi hade ett välbesökt medlemsmöte den 21 maj då 23 medlemmar var närvarande. Styrelsen informerade om vad som är på gång och många intressanta synpunkter kom fram.


Efteråt grillade vi de första korvarna på våra nya grillar i Hamnfront. Vi testa också en ny funktion för barkegrytan som ölkyl. Tyvärr var vädret lite kyligt så något mys runt nya picknickbordet blev det tyvärr inte men det kommer många fler tillfällen.

Nu hoppas vi att alla våra medlemmar och andra gäster använder Hamnfront flitigt.


Ännu ett besök hos Sirmiones Skeppslag av en gästande Trelleborgsförening.och deras femton medlemmar,

Föreningen kom från damklubben PRO Trelleborg, och visade sig ha goda kunskaper om fisket och dess tradition i Gislövs Läge.Lasse, Johannes, Mats,och Jan-Inge berättade för intresserade åhörare om den omfattande verksamheten som  som präglar skeppslagets vardag.

Besöket avslutades på museet varvid den till synes äldsta damen knackar Lasse på ryggen och uttrycker: "När jag var barn och gick i folkskolan fanns betyget STORA A, och det har ni förtjänat idag"

Lasse Winblad styr snipan SAGA mot bryggan efter en båttur med elever och lärare från Serresjöskolan. Denna båttur är en av flera som ingår i Sirmiones Skeppslags årliga kulturinformation som vänder sig till Trelleborg kommun och dess låg- och särskoleelever.

Idag, 30:e april hade vi årets första Veteranbåtsfrukost. I strålande solsken kunde vi sitta ute på TBS terrass. Efter det goda kaffet och frallan började vi så smått att planera för årets Veternbåtsdag som i år är lördagen den 15:e juni. Vi tar tacksamt emot prylar till loppmarknaden.

Har du något att skänka så ring Mats på 0703 451614 eller Lasse på 0708 620397.

Sedan var det tid att sjösätta Sirmione och nu väntar vi bara på att Klara också ska ansluta sig till kompisarna i hamnen. 


Nu nalkas sommaren med stormsteg. Vår fina skylt vid bryggan är redan på plats och på tisdag kommer första båtarna i sjön. På onsdag kommer Karl A också i vattnet.

Glöm inte Veteranbåtsdagen

den 15 juni mellan 11:00 till 15:00

Ett späckat programm med många aktiviteter och kl 13:00 uppträder SjörövarMange och Katta pirat.

Kontakt information

Adress:  Laxvägen 14a

      291 32 Trelleborg

E-mail

sirmioneskeppslag@gmail.com

Följ oss på Facebook

Sirmiones SkeppslagBesöksadress:

Gislövs Läge, Hamnen