Hamnfront

Hamnfront Gislövs läge

Projektet Hamnfront Gislövs läge syftar till att göra ett trevligt och attraktivt område i hamnen. Här ska vi kunna ha olika typer av aktiviteter, inte bara för föreningens medlemmar utan för alla som besöker hamnen.

Vi har placerat en gammal fiskebåt Bagheera där. I den kan barn, på ett tryggt och säker sätt kunna bekanta sig med en fiskebåt. Bagheera ska också användas vid våra aktiviteter för kommunens grund- sär- och förskolor.

På området finns ett "hisstyg" där besökarna på ett pedagogiskt sätt kan prova på att lyfta tyngder med hjälp av olika utväxlade block.

En "barkegryta" finns också efter modell från tiden då fiskarna använde bommullsgarn som måste kokas ur för att få bort fett från den feta sillen.

En flatbottnad båt, pram, är också placerad på området. Den är väl lämpad för barn att leka i.

Vi har byggt upp en ny grillplats och placerat ut tre picknickbord varav ett är nytt och handikappanpassat.


Projektet var klart och invigdes på Veteranbåtsdagen den 15 juni 2019 av representanter från kommunledningen, Mikael Rubin, Erik Lundström och Peter Frank.


Strax norr om Hamnfront har kommunen placerat ett konstverk, "Strandad flyktingbåt", som återinvigdes av Fredrik Schlyter samtidigt som Hamnfront invigdes.


Välkomna att njuta och koppla av i Hamnfront men kom ihåg att barnen leker på föräldrarnas ansvar.