Nyheter

Nyhetssidan

TG1 KarlA får nu en ny rigg.


Den urspungliga spririggen byggs nu om till en mer lätthanterlig gaffelrigg.

Bertil Andersson, Karlskrona har sytt ett nytt segel efter ritningar som Ola Hansson har gjort upp.

Jimmy Jackler har tillverkat en ny gaffelbom och det hela monteras ihop under ledning av Johannes Kaptein.


Läs gärna mer under "våra båtar/ KarlA TG1" . 

Bild:

Per-Åke Persson

Trots dessa lite dystra tider med Coronaepidemin så har ändå våren kommit till Gislövs läge och vår veteranbåtshamn. Idag, den 18:e, april har vi åter satt upp skylten.

Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

Hamnfront är nu rustad för att ta emot sina första gäster. Bord och grillar är på plats. Platsen är något så när återställd efter kommunens arbete med nya belysningen. Gräs är sått och vi hoppas på att det växer upp snabbt. 

Bilder Mats Landén

Karl A sjösattes i år på ett lite annorlunda sätt för att vi skulle vara så lite folk inblandade som möjligt.  Vi anlitade kranbilen som var på plats i hamnen för att sjösatta TBS båtar. Bilen hämtade Karl A på varvet och sjösatte direkt i veteranbåtshamnen. Allt gick mycket smidigt och hon var ganska tät och får nu ligga ensam i väntan på fler båtkompisar.  


Övriga båtar kommer att sjösättas efter fadder och besättningsmäns eget omdömme. Sjösättning sker enskilt med så lite folk inblandade som möjligt.

Lyssna på Radio Trelleborg, 92,8, den 27 mars klockan 11:30. Vår ordförande Jan-Inge Svensson och Johannes Kaptein berättar om vår verksamhet. Repris fredag 10 april kl 11:30.


Gå in på startsidan så kan du lyssna på intervjun.

Uppskjutet årsmöte på grund av Coronaepidemin.

Ett stort antal av våra medlemmar tillhör riskgruppen för allvarliga konsekvenser vid en smitta.

Sveriges hembygdförbund har indikerat att föreningar med höga riskgrupper kan skjuta upp sitt årsmöte. Liknande föreningar har tagit motsvarande beslut.

Vi återkommer med ny kallelse när epidemin är över.

 

Arbeten på varvet fortsätter med stor försiktighet där den enskilde medlemmen själv bedömer närvaro. Vid minsta oro, stanna hemma.

Utbildning i träbåtsrenovering.

Så har vi nu gått in i ett nytt spännande verksahetsår.

Kursen som går ut på att lära oss mer om hur man varsamt renoverar och underhåller gamla träbåtar är i full gång.  Våra sex kursdeltagare jobbar varje måndag och får hela tiden tips och hjälp av kursledaren Bo Lindh från Lindhs båtvarv i Smyge.

Bilder Mats Landén

Så börjar nu babords sida bli klar och det är tid att flytta över verksamheten till stybords sida.

Bild Per Åke Persson

Tisdagen den 27 augusti var det en fantastiskt fin sensommarkväll. Ett stort antal medlemmar samlades till en jättetrevlig grillafton i Hamnfront.

Bilder Per Åke Persson

Foto Per Åke Persson

Foto Per Åke Persson

Nu har Klara fått satt sprisegel. Lars Börje och Christer var ute och provseglade i lätt vind. Passade bra nu när motorn för tillfället inte vill starta. Det kommer att bli ett lagom vinterprojekt att renovera den gamla Volvo Penta MD1.

OBS !Tidigare inlägg hittar du nu under fliken Arkiv.