Nyheter

Nyhetssidan

OBS !Tidigare inlägg hittar du nu under fliken Arkiv.

Motorhaveri

Nu går reparationen av motorn framåt.Vi har fått motordelarna tillbaka efter planslipning. Anders Ivesköld har gjort ett fantastiskt bra jobb och nu ska vi återmontera motorn med nya packningar. Allt ser väldigt hoppfullt ut men tyvärr kan vi inte göra nytt startförsök förrän båten kommit ut från varvet i vår. 

Karl A har tyvärr råkat ut för ett besvärligare motorhaveri. Motorn är en encylindrig tändkulemotor av fabrikat Scandia 14. Felet började med läckage från topplockspackningen. En ny packning monterades men även denna gick omedelbart sönder. Ytterligar en packning byttes men tyvärr med samma resultat. 

Nu måste vi förmodligen planslipa delarna och hitta en kraftigare packning. 

Bilder: Mats Landén

Hamnens dag.


Lördagen 3 september deltog vi i Hamnens dag i Trelleborg. Vi lämnade Gislövs hamn i hårt väder. I väntan på två utgående och ingående färjor fick vi rida på de höga vågorna i en halv timma. Väl inne i hamnen fick vi lägga till vid en tillfällig flytbrygga. Tyvärr var den för liten för alla båtarna.


Vi förtöjde utanför varandra i tre lager.

Christer Dahlsjö berättade om båtarna när vi paraderade in i hamnen. Johannes Kaptain basade för utställningen med vår nyrenoverade Sirmione och med planscher på TG 1 och TG 24 renovering.


Efter en trevlig dag i hamnen, gick vi åter hem i det hårda vädret. En av båtarna fick motorstopp. Bogseringsarbetet blev besvärligt, dock inte dramatiskt. Alla våra båtar är en gång byggda för att klara besvärlig sjö.

Bild: Johannes Kaptein

Bilder: Inger Dahlsjö